Publicat la: 05.03.2019. 19:25 / 1.381 views

CASĂ NOUĂ PENTRU BIBLIOTECĂ. CITITORII VOR BENEFICIA DE UN SPAŢIU MODERN

Preşedintele Consiliului Judeţean a prezentat astăzi presei noul spaţiu în care se va muta Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, al cărui sediu actual va intra în reabilitare. Proprietarii mall-ului au reconfigurat 1600 de metri patraţi de spaţiu, la etajul 1 şi la parterul clădirii, conform cerinţelor, pentru ca biblioteca să poată funcţiona în cele mai bune condiţii.

sediu nou biblioteca 2Consiliul Judeţean va achita în fiecare an aproximativ 122.400 euro, sumă în care sunt incluse şi toate serviciile şi utilităţile tehnice şi speciale oferite de firma gazdă.

În câteva zile, cu ajutorul militarilor buzoieni, va începe mutarea propriu-zisă a Bibliotecii Judeţene.

Peste 450 de tone de carte şi mai mult de 200 de tone de mobilier şi alte obiecte de patrimoniu vor fi reaşezate în spaţiile adecvate din noul sediu în care Bilioteca Judeţeană va funcţiona în viitorii 10 ani.

Cărţile care vor fi aduse aici vor trece şi printr-un proces modern de igienizare.

Buzoienii care vor frecventa biblioteca vor dispune de spaţii amenajate şi dotate special pentru lectură, multimedia, navigare pe internet, audiţii muzicale dar şi pentru alte activităţi specifice instituţiei .

Pentru activităţi care implică participarea unui public mai numeros, va fi folosită sala Vasile Voiculescu sau un alt spaţiu, mult mai mare, care dispune şi de scenă.

Şi pentru salariaţi au fost create condiţii adecvate de lucru.

Aceştia dispun de birouri cu lumină naturală, cu climatizare, şi chiar de o sală de mese, unde îşi pot prepara şi pot lua o gustare, o cafea sau un ceai.

La parter a fost amenajat depozitul de carte care, de asemenea, beneficiază de condiţiile necesare pentru păstrarea volumelor de patrimoniu în cele mai bune condiţii.

Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu” ar putea începe activitatea cu publicul în noul sediu de la Galleria Mall cel mai probabil spre finalul acestei veri. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!