Publicat la: 11.05.2020. 18:50 / 679 views

CARTIERUL POŞTĂ RĂMÂNE ÎN CARANTINĂ. PACIENTUL ZERO A FOST EXTERNAT

Cartierul Poștă rămâne în carantină, în ciuda speranțelor pe care și le-au făcut localnicii, după ce sâmbătă noapte, pacientul zero, de la care a pronit focarul de Covid-19, a fost externat fiind declarat vindecat. Autoritățile declară că, în continuare, există un risc epidemiologic ridicat, chiar dacă, între timp, unii dintre primii pacienți revin acasă, în izolare la domiciliu.

filtru posta filtru posta 2

Buzoianul, în vârstă de 41 de ani, indicat responsabil pentru focarul de coronavirus din cartierul Poștă, a fost externat și este acasă. Surpriza s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când forțele de ordine de la filtrul postat la intrarea în cartierul Poștă s-au terzit cu bărbatul respective, coborând dintr-un taxi Uber. El le-a prezentat forțelor de ordine un bilet de externare de la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, document din care reieșea că externarea s-a făcut ca urmare a două teste negative, pacientul fiind declarat vindecat. Pe aceeași fișă era prevăzută recomandarea de a sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. Vestea a făcut înconjurul cartierului și a dat speranțe localnicilor, care au așteptat o veste din partea autorităților, cu privire la posibilitatea ridicării carantinei. Autoritățile, însă, transmit din nou, cu fermitate că nu se pune problema reveniri asupra deciziei luate în urmă cu o săptămână.

Potrivit autorităților din sănătate, în cartierul Poștă, riscul epidemiologic rămâne ridicat.

De asemenea, oficialii Direcției de Sănătate Publică au ținut să transmită că externarea pacientului zero nu înseamnă că acesta nu a fost bolnav de coronavirus, ci faptul că bărbatul s-a vindecat între timp.

Pe de altă parte, cazul de sâmbătă noapte, ridică mai multe semen de întrebare: cum a fost posibil ca, știindu-se antecedentele, chiar de la Buzău, de repozitivare cu Covid-19 a unor pacienți, responsabilii de la Spitalul „Victor Babeș” să nu anunțe autoritățile medicale buzoiene de faptul că pacientul zero urmează să fie externat? Practic, buzoianul a plecat pe poarta spitalului nestingherit, fără ca nicio autoritate de la Buzău să fie anunțată, pentru a lua măsura izolării la domiciliu, drept dovadă apariția surprinzătoare de la miezul nopții, la filtrul din cartierul Poștă.

Între timp, pe facebook, a apărut o filmare cu cel mai vârstnic membru al familiei diagnosticate cu Covid-19, în timp ce petrece într-un salon de spital. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!