CARIERA POTRIVITĂ. LICEENII BUZOIENI PROSPECTEAZĂ VIITORUL

CARIERA POTRIVITĂ. LICEENII BUZOIENI PROSPECTEAZĂ VIITORUL

La sfârşitul săptămânii trecute, Muzeul Judeţean a organizat primul Târg de oferte educaţionale al Universităţilor de Stat din ţară. Liceenii buzoieni au avut ocazia să opteze pentru cea mai potrivită carieră pentru viitorul lor. Peste 1800 de elevi au trecut pe la standurile universităţilor şi facultăţilor civile şi militare în cele două zile de târg.

targ facultati 3Vineri a fost deschis oficial primul Târg de oferte educaţionale al Universităţilor de Stat din România, organizat de Muzeul Judeţean Buzău.

Consilul Judeţean, sub egida căruia s-a desfăşurat acest eveniment major pentru elevii din liceele buzoiene, a acordat tot sprijinul organizatorilor, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Peste 22 dintre cele mai cunoscute Universităţi şi Facultăţi din ţară au avut standuri în clădirea Muzeului Judeţean şi şi-au prezentat ofertele celor peste 1800 de liceeni prezenţi.

Ofertele educaţionale, diverse şi atractive, i-au hotărât pe mulţi dintre elevii participanţi să opteze deja pentru o carieră viitoare.

Liceenii au fost atraşi şi de instituţiile militare care, în afara unor condiţii de învăţământ excepţionale, le oferă şi un loc de muncă sigur la absolvire, atât în mediul militar, cât şi în cel civil.

Târgul de oferte educaţionale al Universităţilor de Stat din România a însemnat o oportunitate neaşteptată pentru elevii buzoieni, care nu s-au hotărât încă asupra viitoarei lor cariere.

Astfel de târguri educaţionale mai au loc doar în marile centre universitare, unde foarte puţini dintre liceenii buzoieni se pot deplasa. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și