“CARAVANA INTEGRITĂŢII” A AJUNS LA BUZĂU. EVENIMENT TRANSPARENCY INTERNATIONAL, LA PRIMĂRIE

“CARAVANA INTEGRITĂŢII” A AJUNS LA BUZĂU. EVENIMENT TRANSPARENCY INTERNATIONAL, LA PRIMĂRIE

“Caravana Integrităţii” a ajuns la Buzău. Sub organizarea Transparency International, evenimentul a reunit la Palatul Comunal mai mulţi şefi de servicii din Primărie, precum şi reprezentanţi de la alte instituţii. S-a discutat despre etica la locul de muncă, schimbarea mentalităţilor învechite, precum şi despre problemele din sistemul de sănătate cauzate de lipsa integrităţii.

caravana integritatii“Caravana Integrităţii” este un proiect demarat de Transparency International România şi are ca ţintă promovarea eticii profesionale în administraţie şi în mediul privat. Ieri, în Sala “Nicu Constantinescu” din Palatul Comunal, în faţa unei audienţe formate în majoritate din şefi de servicii din Primăria Buzău, oficiali ai organizaţiei au vorbit despre importanţa respectării normelor deontologice şi a ideii de integritate profesională, principii care pot conduce la dezvoltare, atât în societate, cât şi în afaceri.

La eveniment a participat şi directorul executiv al Transparency International România, Victor Alistar, cunoscut pentru apariţiile sale publice, în cadrul campaniilor împotriva corupţiei. Printre altele, Alistar a ţinut să transmită faptul că simplii cetăţeni nu mai trebuie să se agaţe de sintagma “România, cea mai coruptă ţară“, deoarece, în ultimii ani, lucrurile s-au mai schimbat.

Schimbarea mentalităţilor neproductive tot din atitudinea noastră zilnică trebuie să înceapă.

La întâlnirea de ieri, edilul-şef Constantin Toma a reamintit fapul că, de la preluarea mandatului, se confruntă cu probleme moştenite din vechiul regim.

Nu în ultimul rând, printre conferenţiarii de ieri s-a numărat preşedintele Colegiului Pacienţilor din România. În contextul dezbaterii despre corupţie, Cristian Sas a vorbit despre mult controversatele plicuri cu bani sau alte atenţii dăruite personalului medical.

Înainte să ajungă la Buzău, “Caravana Integrităţii” a mai fost prezentă în peste 20 de oraşe. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și