Publicat la: 10.12.2019. 19:19 / 453 views

CAPTURĂ A POLIŢIŞTILOR BUZOIENI. ZECI DE KILOGRAME DE DEZINFECTANT, CONFISCAT

Firmele de deratizare şi cele care vând produse biocide, luate la control. Aproximativ 40 de kilograme şi peste 20 de litri de produse de protecţie a plantelor şi substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare au fost ridicate în urma unor controale desfăşurate de poliţiştii buzoieni, împreună cu specialişti DSV şi DSP.

substante-toxiceÎn urma incidentului din Timiş, în care doi copii şi o femeie au murit după o acţiune de deratizare în blocul în care locuiau, poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au efectuat verificări şi controale la 23 de firme autorizate să desfăşoare operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate două fapte de natură penală şi au fost confiscate  36 de kilograme şi 21 de litri de produse de protecţie a plantelor.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate au fost aplicate de către instituţiile participante la acţiune 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5800 de lei. În două situaţii s-a dispus măsura de suspendare a activităţii, respectiv retragerea autorizaţiei de funcţionare.

Astfel de activităţi au mai fost desfăşurate şi în primul trimestru al anului în curs şi vor continua şi în perioada următoare pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite rezultate din operaţiunile cu substanţele periculoase sau toxice uitilizate la activităţile de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie, anunţă poliţiştii buzoieni. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!