Campanie antidrog în zece școli din județ.  C.J. Buzău, alături de alte instituții, derulează Campania „Alege-te pe tine!”

Campanie antidrog în zece școli din județ.  C.J. Buzău, alături de alte instituții, derulează Campania „Alege-te pe tine!”

Consiliul Județean Buzău a dat startul organizării unor ample activități de prevenire și informare privind riscurile și consecințele consumului de droguri în rândul elevilor.

Evenimentul de lansare a campaniei a avut loc astăzi, în Sala Mare a Consiliului Județean Buzău.

Președintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anunțat, în deschiderea evenimentului, scopul principal al campaniei antidrog, ce se va derula în următorii 2 ani.

În aceast proiect, Consiliul Județean Buzău are sprijinul a numeroși parteneri, respectiv Agenția Națională Antidrog, prin Centrele de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Prahova și Buzău, Inspectoratul Școlar Județean Buzău și Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”.

Obiectivul principal al acestei campanii, intitulată „Alege-te pe tine!”, îl reprezintă informarea, educarea și conștientizarea părinților și elevilor din 10 unități de învățământ din județul Buzău, atât din mediul rural, cât și urban, cu privire la riscurile și consecințele consumului de droguri.

Instituția Prefectului Buzău și Primăria municipiului Rm. Sărat s-au alăturat campaniei județene de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor. Atât prefectul Daniel Țiclea, cât și edilul Sorin Cîrjan au tras un semnal de alarmă în ceea ce privește amploarea acestui fenomen.

Un studiu recent, la care au participat, sub protecția anonimatului, sute de liceeni din mai multe județe, a scos la iveală că 1 din 10 adolescenți din România a încearcat măcar o dată un drog, fiind vorba, în cele mai multe cazuri, de canabis.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și