Cămin nou pentru bătrâni. Municipalitatea îl va construi la Mihăilești

Cămin nou pentru bătrâni. Municipalitatea îl va construi la Mihăilești

Primăria Buzău va căuta fonduri europene pentru a transforma fostul Spital Rural din Mihăilești într-un modern Complex de servicii pentru persoane vârstnice. Peste câțiva ani, aici va fi mutat Complexul pentru bătrâni din Marghiloman, mult prea mic pentru solicitările buzoienilor. Noul stabiliment va beneficia de 4 hectare de teren, care vor fi amenajate după ultimele cerințe ale epocii în care trăim.

Unul dintre proiectele de suflet ale primarului Toma, rămas nerealizat, din primul său mandat la Palatul Comunal, a intrat din nou în atenția edililor acum, în preajma sărbătoririi Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

În aprilie 2018,  consilierii municipali au aprobat în unanimitate declararea în apartenenţa la domeniul public al Municipiului Buzău a unui imobil din localitatea Mihăileşti.

Aici va fi înființat un nou Complex de servicii pentru persoane vârstnice modern, cu o capacitate mai mare şi care să dispună şi de un spaţiu suficient în aer liber, în care bătrânii să poată petrece clipe plăcute în mijlocul naturii.

Faţă de cele 40 de locuri de care dispune complexul actual din Parcul Marghiloman, cel de la Mihăileşti va avea o capacitate de 3 ori mai mare

Clădirile fostului Spital Rural, în care va funcționa noul stabiliment, au fost renovate ultima oară prin anii 1926 – 1929, la ordinul Reginei Maria.

Va fi mult de muncă pentru reabilitarea și modernizarea clădirilor și pentru a transforma cele 4 hectare de teren aferent într-un adevărat colț de rai pentru bătrânii noștri, care-și vor petrece aici o parte din viață, înconjurați de atenția tuturor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și