Sfârşitul verii vine cu probleme pentru anumite persoane. Este momentul când se manifestă alergia la ambrozie, o plantă care creşte pe terenurile neîngrijite din orașe din apropierea acestora, în parcurile și grădinile neîntreținute sau de-a lungul șoselelor și a căii ferate.
Polenul acestei plante provoacă iritația ochilor, nas înfundat şi mâncărimi. În timp, netratată, alergia la ambrozie poate produce complicații, cum ar fi astmul bronșic.
Calvarul celor alergici la polenul de ambrozie începe în luna august și poate dura inclusiv până în luna octombrie. Polenul de ambrozie este aproape imposibil de evitat, așa că cei care se știu alergici trebuie să țină cont de câteva sfaturi din partea medicilor alergologi.
Vizita la medicul specialist alergolog este o prioritate pentru oricine se confruntă cu acest tip de alergie, mai ales dacă reacțiile sunt greu de suportat. În funcție de diagnostic, medicul specialist stabilește un tratament, în acord cu starea sa generală de sănătate și de vârsta pacientului.