Publicat la: 23.02.2018. 19:23 / 1.276 views

CALEA EROILOR. INTRAREA ÎN BUZĂU DINSPRE PLOIEŞTI ÎŞI VA SCHIMBA DENUMIREA

Cu o zi înainte de Ziua Eroilor, strada unde se află cel mai mare Cimitir al Eroilor din ţară va fi redenumită. În semn de omagiu pentru toţi cei care îşi dorm somnul de veci în pământul Buzăului, strada se va numi „Calea Eroilor”. De ziua „Înălţării Domnului”, autorităţile buzoiene vor organiza un eveniment naţional dedicat cinstirii tuturor celor care şi-au jertfit viaţa pentru patria lor.      

eroilor gardPe 17 mai, în ziua în care Domnul Iisus Hristos s-a înălţat la ceruri, românii celebrează şi Ziua Eroilor, care şi-au jertfit vieţile pentru apărarea patriei.

În acest an, autorităţile locale şi militare de la Buzău vor organiza un eveniment major, de importanţă naţională, dedicat centenarului Marii Uniri.

Segmentul din bulevardul Unirii unde se află Cimitirul Eroilor va deveni o stradă cu nume propriu – Calea Eroilor – în semn de cinstire pentru miile de eroi care odihnesc aici.

La eveniment au fost invitaţi preşedintele României, reprezentanţii Casei Regale, miniştrii Guvernului în frunte cu premierul, ambasadori ai ţărilor care au eroi înmormântaţi la Buzău şi înalte oficialităţi militare.

Se aşteaptă şi prezenţa unui pluton de militari ai unei ţări care nu face parte din NATO.

Tot atunci, pentru prima dată după decembrie 1989, la Buzău se vor trage salve de tun în onoarea tuturor eroilor care îşi dorm somnul de veci în cel mai mare cimitir al eroilor din ţară.

Cu o zi înainte de eveniment, pe 16 februarie, strada cuprinsă între intersecţia cu bulevardul Alexandru Averescu şi pasarela de la Hanul lui Ţintă va fi redenumită Calea Eroilor. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!