Publicat la: 15.12.2015. 20:38 / 1.733 views

CA SARDELELE ÎN MAXI-TAXI. BUZOIENII SE BAT PE UN LOC ÎN MICROBUZ PENTRU A AJUNGE LA SERVICIU

Este ora 6 şi cîteva minute. La Obor, într-una din cele mai importante staţii de autobuz şi maxi taxi din Buzau. aglomeratie 2Oamenii s-au strâns şi aşteaptă înfriguraţi microbuzele care ar trebui să-i transporte către serviciu.

Înfriguraţi nu atât din cauza temperaturii apropiate de zero, ci mai degrabă din cauza temerii că nu vor avea loc în microbuz.

Întrucât mijloacele de transport în comun sunt reduse,  călătorii de pe traseele 10, 6 şi 2 – în special – trăiesc zilnic cu temerea că ar putea întârzia la serviciu. Pe adresa Campus TV, televiziunea locală interesată cu adevărat de problemele buzoienilor, au curs în ultimele luni plângerile legate de acest neajuns.

Acelaşi aglomeraţie se răgăseşte şi dupa-amiaza când oamenii ies de la serviciu. Pentru salariaţii buzoieni care nu-şi permit un autoturism şi combustibilul aferent, transportul către şi dinspre serviciu e zi de zi un coşmar.

La nivelul Primăriei Buzău acest neajuns este recunoscut. O variantă ar fi suplimentarea numărului de autobuze pe rutele problematice.

Însă, cum achiziţionarea de noi autobuze se prelungeşte sine die, soluţia salvatoare nu vine dinspre Trans-Bus. Mai multe şanse vin dispre patronii firmelor de maxi taxi care ar putea suplimenta numărul de microbuze. Vicele Fănică Bârlă susţine că mai întâi e nevoie de un studiu de trafic.

Studiul de trafic s-ar putea face anul viitor, iar apoi înţelegerea dintre Primărie şi transportatorii privaţi. Până atunci, cel puţin câteva luni, călătorii buzoieni vor trebui să se înghesuiască precum sardelele în maxi taxi şi dimineaţa şi după-amiaza. 

(Andrei Solomon)

Exista 5 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
 1. Catalin spune:

  Domnule Birla daca microbuzele nu fac fata numarului de calatori, ce „studiu” va trebuie ca sa pricepeti ca e nevoie de vehicule de capacitate mai mare!? Autobuze, eventual autobuze articulate!
  Si daca faci „studiu”, nu faci „INTELEGERE” cu firmele private, ci faci o noua „licitatie”, nu o manarie!
  Daca vrei, nu le interzice nimeni privatilor sa vina si ei cu AUTOBUZE si nu le-ar mai reprosa nimeni nimic, dar voi vreti numai banditisme d-astea, cosciuge maxi-taxi, sa platesti putin, dai 3 bilete, incarci 30 de oameni, bani negri.

  Atentie, o sa vina vremea sa va ia lumea la pietre, pentru DEZASTRUL din Buzau!

  In ce oras din tara asta ati mai vazut voi o asa tiganie cum e maxi-taxi de la Buzau?!? Alte orase cum au eliminat ciuma maxi-taxi, recunoscand ca e un sistem capusa, plin de ilegalitati si un adevarat pericol public, in mare parte din cazuri?!?

  Voi ce interese aveti sa mentineti aceasta manarie?!?

 2. Catalin spune:

  Au stiut sa mareasca pretul cu accceptul (complicitatea ?!?) alesilor, dar conditiile sunt jalnice. Trebuie eliminate aceste nenorociri rutiere!

  In caz de accident sau incendiu, calatorii vor muri ca sobolanii ca sa le umpleti buzunarele astora si politicienilor care ii tolereaza/protejeaza!

  Vreti sa muriti voi ca sa-i imbogatiti p-astia? Protestati, urcati si nu platiti bilet daca nu aveti loc pe scaun, caci microbuzele nu au voie sa ia calatori in picioare, sa vedem, are curaj soferul sa cheme politia, sa spuna ca are 30 de oameni intr-o janghina de duba cu 19 locuri, cel mult?

 3. Catalin spune:

  De fapt, din ce „miros” eu, interesul e sa creeze „nevoia” de mai multe dube/maxi-taxi, ca sa poata mai multe nenorociri rutiere pe strazi.

  De fapt, daca microbuzele nu fac fata, e clar ca e nevoie de un vehicule de capacitate mai mare, adica de autobuze!
  Ce „studii” iti trebuie ca sa pricepi asta?
  Cat se vor mai lasa pacaliti buzoienii de smenarii astia politici, care au facut -spe mari asfaltari, o materniatte, podul etc, pe hartie?!?

 4. Catalin spune:

  Microbuzele/maxi-taxi NU sunt mijloace de transport public pentru un municipiu de talia Buzaului, ci niste improvizatii meschine, un atentat la siguranta cetatenilor cu complicitatea alesilor, care nu elimina de pe trasee operatorul care face 3 abateri consecutive. Dar ce sa-i faci daca interesul poarta fesul?!?

  Buzaul trebuia sa aiba NUMAI autobuze, mai multe si mai dese, si eliminata totala mafia maxi-taxi, dar devine din ce in ce mai evidenta atitudinea cel putin dubioasa, daca nu chiar complicitatea, alesilor, fata de gravele nereguli din sistemul mafiot maxi-taxi.

  Aceste „studii de trafic” pot fi (si suspectez ca chiar sunt) niste simple manarii cu rezultate „la comanda” menite sa „justifice” mentinerea sistemului mafiot care a devenit apanajul bandei rosii care a acaparat judetul si orasul…

  Sa ELIMINAM sistemul maxi-taxi din Buzau!

  La Iasi cetatenii au protestat, blocand strada si nepermitand maxi-taxi-urilor supraincarcate sa plece. „Alesii” au fost nevoitui sa introduca mai multe autobuze!
  La Buzau, cat veti mai rabda?

 5. Vasile spune:

  Ce studiu de trafic? Nu s-a facut cand s-au dat licentele de traseu? Ce tot il intrebati pe vice-primarul depanator radio-tv Barla despre asa ceva. Omul habar nu are despre ce vorbeste.
  D-le Barla, este foarte simplu: cand oamenii merg si ies la serviciu au nevoie de mai multe mijloace de transport! Trebuia sa va fi gandit la asta atunci cand primaria a organizat licitatia pentru atribuirea traseelor maxi-taxi. Asta este inca o dovada ca atribuirea nu s-a facut pe criterii de performanta si pentru cetateni! Nu soferii de maxi-taxi sunt de vina pentru ca nu sunt locuri, iar calatori sunt foarte multi la anumite ore.
  Pe Barla mai bine il intrebati de ce isi tine autobuzele parcate pe domeniul public, pe strada Horticolei, langa zidul parcului din zona. De asemenea sa il intrebati de ce camerele video montate pe stalpul din intersectia str. Horticolei cu str. Luceafarului sunt orientate spre autobuzele lui.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!