Publicat la: 06.04.2020. 18:15 / 754 views

BUZOIENII, OBLIGAŢI SĂ POARTE MĂŞTI DE PROTECŢIE. DECIZIA A FOST LUATĂ ASTĂZI, DE PRIMĂRIA BUZĂU

De acum încolo, buzoienii sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie când ies pe stradă. Este o decizie luată astăzi, în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Municipiului Buzău. Oficialii din Palatul Comunal spun că persoanele care nu pot procura măşti medicale, pot folosi şi alte metode de protecţie pentru gură şi nas.

mascuta 1Întrunit în şedinţă extraordinară, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul Primăriei Buzău a luat decizia de a obliga toţi cetăţenii să poarte mijloace de protecţie, atunci când ies pe stradă, în autobuze sau în orice spaţiu public din oraşul Buzău, inclusiv la supermarket şi în pieţe.  

Potrivit art. 1 din hotărârea luată astăzi, „în toate mijloacele de transport în comun (autobuze, microbuze şi taxiuri) şi în toate locurile publice (spaţii comerciale, farmacii, pieţe agroalimentare, instituţii publice, şantiere în lucru, etc.) purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi nasului este obligatorie.” Viceprimarul Ionuţ Apostu a precizat că, în cazul buzoienilor care nu au măşti şi nu au posibilitatea să şi le achiziţioneze, „se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie, care să acopere nasul şi gura.”

Obligativitatea este valabilă şi în cazul desfăşurării oricărei activităţi de producţie şi/sau servicii, angajatorii fiind obligaţi să le asigure salariaţilor dispozitive de protecţie pentru nas şi gură.

Tot prin hotărârea de astăzi, s-a dispus ca, în perioada 17-18 aprilie, premergătoare Sărbătorilor Pascale, autobuzele Trans Bus să funcţioneze cu program normal, astfel încât să acopere necesarul de transport într-un mod eficient şi pentru intervalul orar 11:00 – 13:00, perioadă în care persoanele peste 65 de ani pot circula pentru situaţii care nu suportă amânare. (Mihai Bunăziua)

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!