Buzoianul Ovidiu Ionescu, la Olimpiada de la Paris. Va face pereche la dublu mixt, cu Bernadatte Szocs

Buzoianul Ovidiu Ionescu, la Olimpiada de la Paris. Va face pereche la dublu mixt, cu Bernadatte Szocs

După ce a ratat calificarea la turneul preolimpic din Cehia, perechea română Szocs/Ionescu a obținut  biletele pentru Festivalul Jocurile Olimpice la Saudi Smash, turneu în cadrul căruia duo-ul tricolor și-a consolidat poziția din ierarhia mondială.

Echipajul tricolor a trebuit să-și mențină poziția în clasamentul mondial, loc ce le-a conferit celor doi participarea la Olimpiadă. Ovidiu și Bernadette s-au direct în sferturile de finală, după ce în optimi au beneficiat de o victorie obținută la masa verde în detrimentul cuplului egiptean Omar Assar/Dina Meshref.

Pentru un loc în semifinale, au jucat cu  echipajul francez, format din Alexis Lebrun (locul 20 mondial) și Jia Nan Yuan. În sferturile de finală ale turneului saudit, perechea românească a pierdut cu 3 la 0 în fața francezilor, însă locul din clasamentul mondial i-a propulsat pe cei doi români către Jocurile Olimpice.

Ovidiu Ionescu este al 82-lea sportiv român care va fi prezent la Olimpiada de la Paris, ca urmare a calificării în proba de dublu mixt la tenis de masă.

Anunțul a fost făcut de Federația Internațională de Tenis de Masă, după publicarea clasamentului mondial pentru această probă

Buzăul ar putea fi reprezentat și la simplu masculin. Ovidiu Ionescu și Eduard Ionescu vor participa la turneul preolimpic de la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, între 15-19 mai.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și