BUZOIAN REŢINUT PENTRU CONTRABANDĂ CU ARME LETALE. UN ADEVĂRAT ARSENAL, GĂSIT DUPĂ TREI PERCHEZIŢII

BUZOIAN REŢINUT PENTRU CONTRABANDĂ CU ARME LETALE. UN ADEVĂRAT ARSENAL, GĂSIT DUPĂ TREI PERCHEZIŢII

Captură impresionantă a poliţiştilor buzoieni de la Biroul de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Pistoale, puşti de contrabandă şi peste o mie de gloanţe au fost descoperite în urma a trei percheziţii, efectuate ieri, în Ialomiţa şi Braşov. Potrivit anchetatorilor, un buzoian ar fi introdus ilegal în ţară mai multe arme, pe care le-a vândut unui braşovean. Ambii suspecţi au fost reţinuţi.

retinut arme 2

Toate armele letale au fost găsite la domiciliul unui braşovean, în vârstă de 48 de ani, după ce poliţiştii buzoieni au efectuat mai multe percheziţii în Braşov şi Ialomiţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

De acasă de la braşovean au fost ridicate 7 pistoale cu glonţ, o armă lungă cu glonţ, două arme cu aer comprimat, aproape 1.200 de cartuşe de diferite calibre, peste 200 de capse genofix, 750 de alice, precum şi mai multe componente pentru arme – ţevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci – toate deţinute ilegal. Multe dintre arme au fost achiziţionate de la un buzoian, în vârstă de 20 de ani, care locuia în Ialomiţa, fără forme legale.  

Buzoianul ar fi declarat la audieri că a procurat armele din Grecia.

Ambii traficanţi de arme au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind cercetaţi pentru contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. După audierile de la Parchet, buzoianul a scăpat cu măsura de control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și