BUZOIAN CONDAMNAT PENTRU ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR. ESTE PRIMUL CAZ DIN ȚARĂ

BUZOIAN CONDAMNAT PENTRU ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR. ESTE PRIMUL CAZ DIN ȚARĂ

Un bărbat de 36 de ani, din Grebănu, a fost condamnat la un an de închisoare cu executare după ce, în luna aprilie, a fugit dintr-un container aflat în curtea spitalului Gârlași. Bărbatul era suspect de coronavirus și n-a mai avut răbdare să sosească rezultatul testului. Este primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

garlasi smurdCondamnare la închisoare cu executare pentru un bărbat de 36 de ani, din Grebănu, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Condamnarea cu închisoare este prima de acest fel din țară, asta după ce mai mulți inculpați ce au comis aceeași faptă au fost condamnați, dar pedeapsa le-a fost suspendată.

În cazul bărbatului de 36 de ani, sentința este clară: un an de închisoare cu executare și interzicerea unor drepturi.

De menționat că bărbatul nu avea antecedente penale. Fapta sa a fost însă considerată una gravă, mai ales că bărbatul nu s-a gândit deloc la semenii pe care i-ar fi putut infecta.

Pe 19 aprilie buzoianul a fost internat cu tuse puternică la spitalul Gârlași, iar pe 20 a fugit din container și s-a dus direct la gară, pentru a se urca în trenul ce urma să-l ducă acasă. Aici a fost găsit de polițiștii de la TF, care l-au dus înapoi la spital.

Ulterior, rezultatul testului avea să releve că bărbatul nu era infectat cu virusul SARS-COv-2. Chiar și așa, judecătorii au decis să îl condamne cu executare.

Sentința Judecătoriei Buzău nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și