Publicat la: 03.02.2020. 19:39 / 357 views

BUZĂUL, REPER INTERNAŢIONAL. OMS PENTRU ANIMALE, ÎN CONTROL

Mai mulţi experţi ai Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor au fost prezenţi la Buzău, la sfârşitul lunii ianuarie. Au efectuat un control la Direcţia Sanitar Veterinară, dar şi în teren, urmârind modul în care autorităţile au gestionat intervenţia în cazul pestei porcine clasice. Buzăul este considerat reper de bună practică.

pesta porcinaExperţii OMS au evaluat, printre altele, sistemul de detecţie timpurie, nivelul de biosecuritate şi măsurile de control aplicate pentru depistarea prezenţei virusului şi prevenţia răspândirii, în caz de suspiciune sau confirmare a pestei porcine clasice în exploataţiile nonprofesionale. Potrivit autorităţilor locale, judeţul Buzău nu a fost ales întâmplător.

În condiţiile în care Buzăul este considerat reper, concluziile şi recomandările experţilor vor fi transmise la nivel naţional, pornind de la situaţia întâlnită în judeţul nostru.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor au avut ca scop evaluarea modului  în care au fost implementate recomandările misiunii anterioare, din luna mai a anului 2017, în urma căreia România a fost recunoscută oficial ca ţară liberă de pestă porcină clasică. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!