Buzăul, în optimile Cupei ! Meci dramatic, în Crâng, cu Academica

Buzăul, în optimile Cupei ! Meci dramatic, în Crâng, cu Academica

Meci cu de toate, pe arena din Crâng. FC Buzău și Academica au făcut spectacol, în partida contând pentru șaisprezecimile Cupei României. În cele din urmă, trupa lui Cristi Pustai merge mai departe în optimi, după ce s-a impus cu 2 la 1, după cele două reprize de prelungiri.

Buzoienii au fost echipa care a preluat iniţiativa în prima repriză, creându-și câteva ocazii mari, prin Cristi Ciobanu (șut în bară), Gaitan și Chică Roșă.  Ultimul a ratat o oportunitate uriașă, după ce scăpase in situație de unu contra unu cu portarul advers.

Oaspeții au avut, de asemena, o ocazie clară de gol, prin Achim. Fundașul Clinceniului a făcut ce-a vrut cu apărarea Buzăului, driblând trei adversari. Din fericire, şutul acestuia a fost scos de pe linia porții. Tot Clinceniul a deschis scorul, în minutul 36 prin Chandarov, astfel că trupa lui Ionuț Chirilă a intrat în avantaj la pauză.

Golul de 0-1, Asen Chandarov (Clinceni)

Actul secund a fost unul tern, cu Buzăul alergând după egalare, în timp ce oaspeții au preferat să dejoace planul ofensiv al lui Cristi Pustai și să temporizeze jocul. 

FC Buzău nu a fost incomodată pe faza de construcție, reușind însă să pună în pericol poarta lui Dobre, doar prin Pațurcă, după un șut expediat de la 25 de metri. 

Egalarea a venit în minutul 90, grație unei execuții  de atacant pursânge a lui Ariel Lopez. Fundașul uruguayan urcat în atac, a reluat imparabil, cu călcâiul,  o centrare venită din flancul drept.

Golul de 1-1, Ariel Lopez (FC Buzău)

Au urmat prelungiri, iar echipa care a mizat pe atac a și câștigat. Chică Roșă lansat excelent de Alin Manea a tras sec, cu sânge rece, pe colțul scurt lăsat liber de Dobre, încheind conturile cu două minute înainte de final. Grație victoriei de azi, FC Buzău este în optimile Cupei României iar microbiștii din județ așteaptă cu înfrigurare tragerea la sorți.

Golul de 2-1, Marian Chică Roşă (FC Buzău)
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și