Buzăul îmbătrânit! Fenomenul se accentuează, pe fondul migrației și al natalității scăzute

Buzăul îmbătrânit! Fenomenul se accentuează, pe fondul migrației și al natalității scăzute

Pe fondul migrației tinerilor și a natalității scăzute, populația județului Buzău nu este doar  mai mică decât acum 10 ani, ci și mai îmbătrânită. Datele statistice obținute în urma recensământului efectuat anul trecut arată că vârsta medie a populației județului este de 44,4 ani, cu 2 ani peste media națională. Buzoienii născuți în 1967 și 1968 au ponderea cea mai mare în numărul total al populației județului.

Locuitorii județului Buzău nu sunt doar mai puțini, față de acum 10 ani. Populația este mai îmbătrânită. Potrivit specialiștilor de la Direcția Județeană de Statistică Buzău, fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat, vârsta medie a populației rezidente pentru județul Buzău fiind de 44,4 ani, față de 42,7 ani, cât era acest indice la Recensământul Populației din 2011.

Cornelia Geambașu, directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Buzău, explică fenomenul îmbătrânii populației în județ. Ea spune că buzoienii născuți în anii 1967 și 1968, adică imediat după celebrele decrete date de Nicolae Ceaușescu, cu scopul încurajării natalității în România, au o pondere mult mai mare în numărul total al populației, decât cei din generațiile de după Revoluție.

La nivel național, Teleorman este județul cu cea mai îmbătrânită populație, cu o medie de vârstă de 46,3 ani, iar județul Ilfov are populația cea mai tânără, cu o medie de 38,6 ani.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și