BUZĂU. S-a depășit pragul de 600 de decese. RECORD de vaccinări, în weekend

BUZĂU. S-a depășit pragul de 600 de decese. RECORD de vaccinări, în weekend

Încă un bilanț îngrijorător, astăzi, în privința evoluției COVID din județul Buzău: 14 decese în rândul pacienților infectați și peste o sută de cazuri noi de coronavirus. Pe de altă parte, în acest weekend s-a înregistrat un record al numărului de vaccinări și la nivelul județului Buzău.

Județul Buzău a depășit, astăzi, pragul de 600 de decese în rândul pacienților infectați cu COVID, de la începutul panedmiei. Cu cele 14 cazuri raportate de D.S.P., s-a ajuns la 606 decese. Cele mai multe au fost înregistrate în ultima săptămână, nu mai puțin de 66 de decese.

Tot astăzi, autoritățile buzoiene din sănătate au anunțat peste o sută de noi îmbolnăviri de coronavirus confirmate în ultimele 24 de ore.

Pe de altă parte, în weekend am avut un record al numărului de vaccinări. Vineri, sâmbătă și duminică, la centrele amenajate în județul nostru, s-au prezentat peste 6800 de buzoieni care au primit prima doză de vaccin anti-COVID. Este evident că valul de vaccinări vine pe fondul restricțiilor impuse începând de astăzi, iar autoritățile îi sfătuiesc pe buzoieni să aleagă și alte centre accesibile, nu doar cele din oraș, unde se așteaptă cu orele pentru vaccinare.

În municipiul Buzău, în intervalul 08:00 – 20:00,  se poate merge la Centrul 1 Demisol, la Dispensarul din fostul sediu al LSM, din cartierul Broșteni, pe bulevardul Bălcescu sau la centrul drive-trough amenajat în parcarea supermarketului de la ieșire din municipiul Buzău, spre Ploiești.

Pentru a se micșora, însă, timpul de așteptare, autoritățile din sănătate recomandă prezentarea și la centrele apropiate orașului, cum ar fi cele de la Vernești, la fostul cămin cultural, și Vadu Pașii, de la școala din satul Scurtești.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și