Bulevard de weekend. Bălcescu se închide la sfârșit de săptămână

Bulevard de weekend. Bălcescu se închide la sfârșit de săptămână

De mai mulți ani, o hotărâre a Consiliului Local Municipal Buzău interzice circulația autovehiculelor în weekend pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Interdicția este valabilă din primul weekend al lunii aprilie, până pe 31 octombrie al fiecărui an. Chiar dacă măsura nu este pe placul tuturor, buzoienii o respectă, cu mici excepții. 

Sâmbăta trecută nu numai în zona de la sensul giratoriu dinspre Drăgaică a fost închisă circulația auto ci și pe Bulevardul Bălcescu.

Buzoienii s-au obișnuit deja ca în fiecare an, din primul weekend al lunii aprilie și până în ultima zi a  lunii  octombrie, bulevardul Nicolae Bălcescu să fie închis circulației rutiere, între Poarta Crângului și Instituția Prefectului.

Interdicția este valabilă de vinerea, de la ora 12, până luni dimineața la ora 4, la fiecare sfârșit de săptămână, până pe 31 octombrie 2022.

Măsura nu se aplică în cazuri excepționale, pentru autoutilitarele de intervenții ale serviciilor de utilitate publică, atunci când acestea au în funcțiune mijloacele luminoase și sonore de avertizare.

Cei care locuiesc în blocurile de pe bulevard pot ajunge la domiciliu prin aleile Sejarului și Crângului, pe ambele laturi ale străzii.

De asemenea, se poate ajunge la parcarea din spatele Colegiului Spiru Haret prin Aleea Crângului, unde sensul unic nu funcționează sâmbăta și duminica.

Dacă Aleea Stejarului a fost reabilitată de curând, pe cealaltă latură a bulevardului, pe Aleea Crângului, e jale!

Asfaltul turnat acolo cu ani mulți în urmă este scorojit și crăpat ca pielea unui elefant matusalemic iar gropile de diferite dimensiuni ciuruiesc tot traseul de la Aurel Vlaicu până în spatele blocurilor turn.

Este singura cale rutieră pe unde se poate ajunge la blocurile de domiciliu de dincolo de Pedagogic.

Cineva s-a îndurat totuși și a aruncat câteva lopeți de material în gropile de pe străduța de la PT 30, care iese în Bălcescu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și