Buget record. „Cel mai mare buget din istoria Buzăului”

Buget record. „Cel mai mare buget din istoria Buzăului”

Bugetul municipal pe anul acesta a fost aprobat în ședința extraordinară CLM, convocată de primarul Toma pentru ieri, 5 februarie 2024. Este cel mai mare buget municipal din istoria Buzăului, ajungând  la aproape 136 milioane de euro în acest an. Tot ieri au fost aprobate și bugetele instituțiilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul Municipiului Buzău pe anul 2024.

Ieri, 5 februarie 2024, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal a fost aprobat cel mai mare buget din istoria Municipalității buzoiene.

Bugetul local a ajuns atât de bogat în mare parte datorită fondurilor europene din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Veniturile proprii ale Municipiului vor fi în acest an de 51,2 milioane de euro.

La nivelul anului 2016, bugetul  Municipiu7lui Buzău era de 36 milioane de euro pentru ca, după 8 ani să fie mai mare cu 100 milioane de euro, ajungându-se astfel la suma totală de 136 milioane de euro.

În bugetul pe anul în curs sunt prinse și studii de fezabilitate pentru viitoarele proiecte, printre care se numără și reabilitarea canalului Iazul Morilor, reutilizarea apelor uzate în irigații precum și proiecte de reabilitare a străzilor și spațiilor verzi din oraș.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și