Viitorul premier, Marcel Ciolacu, huiduit de profesori, la manifestările de Ziua Eroilor

Viitorul premier, Marcel Ciolacu, huiduit de profesori, la manifestările de Ziua Eroilor

Momente tensionate, astăzi, la manifestările organizate de Ziua Eroilor, la Buzău. Câteva sute de salariați din educație au boicotat ceremonia organizată în Cimitirul Eroilor, eveniment la care a fost prezent și liderul PSD, Marcel Ciolacu. Discursul președintelui Camerei Deputaților, dar și câteva momente din depunerile de coroane și flori au fost acompaniate de vuvuzele și scandările protestatarilor. Înainte de aceste momente, în fața Prefecturii, aproximativ 1.000 de cadre didactice și nedidactice din județ au participat la cel mai amplu protest organizat în ultimii ani la Buzău.

Momente atipice, astăzi, pentru o ceremonie de omagiere a eroilor neamului. Sute de angajați din învățământul buzoian au manifestat împotriva autorităților prezente la eveniment, în special la adresa președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider al PSD. Când viitorul premier a apărut în mjlocul protestatarilor aflați pe Calea Eroilor, sindicaliștii au început să fredoneze Imnul României.

După acest episod, Marcel Ciolacu a discutat cu liderii sindicaliștilor din învățământ și au stabilit o întâlnire cu aceștia, într-un cadru organizat. 

Deși părea că situația s-a mai detensionat, în timpul discursului lui Marcel Ciolacu, se auzeau scandări antiguvernamentale și sunete de vuvuzelă.

Prezența sindicaliștilor pe Calea Eroilor a fost după mitingul de protest organizat în fața  Prefecturii, pichetare la care au participat aproximativ 1.000 de persoane. Dotați cu fluiere, pancarte și steaguri, protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului. „Nu cedăm!”, „Vrem la clasă!” sau „Rușine, rușine!” au fost câteva dintre scandările preferate de protestatari.

Guvernanții au anunțat, ieri, că vor să acorde vouchere în valoare de 2.500 de lei, cadrelor didactice din învățământul preuniversitar. Tichetul ar urma să fie oferit în aest an, în două tranșe.  Potrivit liderului Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău, Ion  Dobre, această propunere este „rușinoasă”.

Dascălii spun că decizia de a protesta este consecința nemulțumirilor acumulate în ultimii ani. Ei se arată dezamăgiți de modul în care sunt tratați de guvernanți și spun că vor continua greva până le vor fi rezolvate cererile.

Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a ieșit în mijlocul protestatarilor. De asemenea, o delegație a sindicaliștilor din învățământ a purtat discuții cu reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Un nou protest al cadrelor didactice și nedidactice din județul Buzău este anunțat și mâine, tot la Prefectură.

 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și