BOICOT BOICOTAT. DEŞI AU SEMNAT, PROFESORII NU AU PROTESTAT

BOICOT BOICOTAT. DEŞI AU SEMNAT, PROFESORII NU AU PROTESTAT

Cu o singură excepţie, boicotul simulării examenului de capacitate s-a dovedit un eşec sindical fără precedent. Deşi în urmă cu trei zile au semnat, în majoritate, pentru a nu intra în săli, profesorii au făcut posibilă organizarea examenului. Liderii de sindicat din învăţământul buzoian acuză presiuni la adresa cadrelor didactice din partea conducerii Inspectoratului Şcolar şi a directorilor. Doar la Liceul pentru Deficienţi de Vedere simularea nu a avut loc în condiţiile stipulate de metodologie.

cancelarie liceu orbiÎn această dimineaţă, la ora 9:00, de la Ministerul Educaţiei s-a dat startul simulării evaluărilor naţionale pentru viitorii absolvenţi de gimnaziu, prima testare fiind la limba şi literatura română.

Liderii de sindicat anunţau boicotarea organizării examenului, având la bază semnăturile majorităţii membrilor de sindicat. Numai că, surpriză: cu excepţia unui singur caz, în toate unităţile de învăţământ simulările au avut loc.

La Liceul pentru Deficienţi de Vedere din Buzău, profesorii au refuzat să se ocupe de examen, astfel că simularea s-a desfăşurat în alte condiţii.

Conducerea unităţii de învăţământ a încercat să găsească o soluţie pentru puţinii elevi care au avut de susţinut simularea. Elevii de la Deficienţi de Vedere au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerinţele. Între timp, la liceu a fost prezent şi un inspector şcolar, pentru a monitoriza cazul.

În faţa unui eşec sindical istoric, liderii SIP acuză presiuni la adresa cadrelor didactice, presiuni care ar fi condus la renunţarea la proteste.

De partea cealaltă, conducerea Inspectoratului Şcolar nu neagă faptul că directorii de şcoli au fost sunaţi, dar declară că nu a fost vorba despre presiuni. Mai mult, şefa educaţiei buzoiene acuză, la rându-i, că liderii de sindicat ar fi insistat pe lângă profesori să se boicoteze simularea.

Tot azi dimineaţă, liderul de sindicat de la Școala “George Emil Palade” şi-a dat demisia, un gest interpretat de conducerea SIP drept consecinţă a faptului că profesorii de aici nu au boicotat simularea, deşi au semnat pentru protest. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și