Publicat la: 05.12.2017. 19:10 / 1.395 views

BÎGIU ŞI DOLOIU, ACHITAŢI. DECIZIA CURŢII SUPREME NU ESTE DEFINITIVĂ

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, şi omul de afaceri buzoian Gheorghe Doloiu au fost achitaţi în procesul de corupţie în care este implicat şi un fost ministru de Interne. Cristian David a primit o sentinţă de 5 ani cu executare.  Decizia instanţei este atacabilă. De aproape un an, Cristi Bîgiu este în închisoare, condamnat într-un alt dosar de corupţie.

BIGIU ACASADupă mai multe amânări, magistraţii s-au pronunţat, pe 5 decembrie, în procesul privind mai multe fapte de corupţie pentru care au fost trimişi în judecată fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, omul de afaceri Gheorghe Doloiu, ambii pentru spălare de bani, şi fostul ministru de Interne, Cristian David, pentru trafic de influenţă. Procurorii DNA l-au acuzat pe Cristian David că, în anul 2007, a primit 500.000 de euro pentru a interveni la Cristi Bîgiu, pe acea vreme prefect de Buzău, în vederea stabilirii dreptului de proprietate pentru un teren de 15 hectare din municipiul Buzău, de către Comisia Judeţeană Buzău pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Magistraţii au decis condamnarea la 5 ani de închisoare a lui Cristian David, iar Cristi Bîgiu şi Gheorghe Doloiu au fost achitaţi, totodată fiindu-le ridicate sechestrele asigurătorii pe bunurile celor doi buzoieni.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!