Publicat la: 02.05.2017. 18:30 / 1.821 views

BANI PENTRU CĂMINUL DE BĂTRÂNI DE LA VINTILĂ VODĂ. CONSILIUL JUDEŢEAN INTENŢIONEAZĂ SĂ ÎL PREIA

Intervenţie decisivă a Consiliului Judeţean în cazul Căminului pentru persoane vârstnice din Vintilă Vodă. Instituţia condusă de Petre Emanoil Neagu a alocat o sumă importantă pentru ca stabilimentul să îşi poată susţine existenţa, după ce a rămas fără niciun ban. Nu este pentru prima data când Consiliul Judeţean susţine financiar stabilimentul, chiar dacă nu se află în proprietatea sau administrarea sa. Preşedintele CJ a anunţat că se fac demersuri  pentru preluarea căminului.

camin v voda cladireSoarta căminului, care a funcţionat până în 2011 ca spital, fiind desfiinţat sub regimul Boc, a rămas acum la mila autorităţilor judeţene. La înfiinţarea sa din 2011, primăria comunei Vintilă Vodă a accesat o linie de finanţare printr-un program naţional, care i-a asigurat funcţionarea iniţial pentru 33 de luni, termenul fiind extins până la 55 de luni. În ianuarie 2016, finanţarea s-a încheiat, iar căminul risca să se desfiinţeze. De atunci, periodic, Consiliul Judeţean susţine financiar activitatea căminului. Aşa s-a întâmplat şi astăzi, când, în cadrul şedinţei de CJ, au fost alocaţi bani căminului de bătrâni de la Vintilă Vodă.

Preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu a anunţat că se fac demersuri pentru a putea trece căminul de bătrâni în proprietatea şi administrarea Consiliului Judeţean Buzău.

Căminul din Vintilă Voda adăposteşte bătrâni din întreaga ţară cu vârste cuprinse între 58 şi 96 de ani. Beneficiarii au găsit aici o a doua casă şi sunt mulţumiţi mai ales de serviciile primite din partea personalului care este, de fapt, personalul medical al fostului spital. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!