Bani de la Stat pentru primării. Veste bună pentru primarii din județ, la început de an

Bani de la Stat pentru primării. Veste bună pentru primarii din județ, la început de an

Consilierii județeni au fost convocați, joi, în prima ședință ordinară din 2024. O hotărâre adoptată de către aleșii județeni se referă la repartizarea către primării a unor sume de la bugetul de stat, din defalcarea TVA și cota de impozit pe venit.

Este vorba despre 36,8 milioane de lei, sumă corespunzătoare cotei de 6 la sută din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat pe anul 2024 dar și din defalcarea Taxei pe Valoare Adăugată.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a explicat pe ce criterii s-au repartizat acești bani către primăriile din județ.

Banii vor fi utilizați pentru achitarea arieratelor, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură demarate anii trecuți sau care vor debuta în acest an.

Beneficiarele sumelor corespunzătoare cotei de 6 la sută din impozitul pe venit sunt 86 de primării din județul Buzău, excepție făcând municipiul Buzău.

Cea mai mare parte a sumei, respectiv 30.700.000 de lei, ajunge la comune, sumele împărțite fiind între 320.000 de lei și 450.000 de lei. Municipiul Rm. Sărat a primit puțin peste 4 milioane de lei, iar celor trei orașe din județ – Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele – le-au fost repartizate câte 700.000 de lei. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și