BANI DE LA GUVERN PENTRU INFRASTRUCTURĂ. SUNT NECESARE 90 DE MILIOANE DE LEI

BANI DE LA GUVERN PENTRU INFRASTRUCTURĂ. SUNT NECESARE 90 DE MILIOANE DE LEI

Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Buzău au solicitat finanţare din Fondul de rezervă al Guvernului, prin intermediul unui raport trimis la Bucureşti zilele recute. Potrivit documentului, 90 de milioane de lei reprezintă suma necesară pentru refacerea infrastructurii rutiere în judeţ.

drum lopatari 2Autorităţile judeţene au solicitat, la sfârşitul săptămânii trecute, alocarea unor fonduri guvernamantale pentru reparaţia drumurilor distruse de inundaţii şi alunecări de teren. Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului au întocmit un raport privind cheltuielile necesare pentru lucrările de reparaţii ale şoselelor judeţene şi comunale afectate în urma căderilor masive de precipitaţii din această lună.

În cazul în care Guvernul nu va aloca banii ceruţi de autorităţile buzoiene, reparaţiile se vor face din fondurile proprii ale judeţului.

Precipatiile care au căzut abundent în luna iunie au avut efecte devastatoare în zona de munte a judeţului Buzău. Viiturile au distrus mai multe şosele de legătură şi au inundat până la refuz curţi şi locuinţe, porţiuni de drum judeţean, în comunele Lopătari şi Mânzăleşti. S-u înregistrat pagube mari şi în Pătârlagele, dar şi în oraşul Nehoiu. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și