PEPINIERA URBIS VA FI REABILITATĂ. PLANTELE VOR FI VÂNDUTE BUZOIENILOR

PEPINIERA URBIS VA FI REABILITATĂ. PLANTELE VOR FI VÂNDUTE BUZOIENILOR

În prezent, Pepiniera societăţii Urbis Serv din cartierul Simileasca este sursa de plante ornamentale din care cei de la Spaţii Verzi înfrumuseţează oraşul. Pepiniera, care se întinde pe o suprafaţă de 26 de hectare, ar putea intra într-un program de reabilitare în viitorul apropiat. După realizarea proiectului, speciile de arbori, arbuşti şi plante ornamentale ar putea fi  vândute şi către populaţie.

pepiniera 3Pepiniera societăţii Urbis Serv, care se întinde pe o suprafaţă de 26 de hectare la marginea oraşului, în cartierul Simileasca, este banca de verde a oraşului.

De aici iau lucrătorii de la Divizia Spaţii Verzi toate plantele ornamentale autohtone, destinate să înfrumuseţeze municipiul Buzău.

În prezent, pepiniera este axată pe genul de plante ornamentale, destinate exclusiv pentru spaţiile verzi din municipiu care, deocamdată, nu pot fi achiziţionate şi de terţi.

Dar, în curând, acest lucru ar fi posibil, prin implementarea unui proiect de reabilitare şi modernizare a Pepinierei, un proiect conceput de o tânără ingineră de la Urbis.

Odată cu realizarea proiectului ar putea fi înfiinţat un magazin propriu de unde buzoienii ar putea achiziţiona plantele onamentale dorite pentru a-şi înfrumuseţa grădinile.

Deocamdată, în Pepinieră cresc specii pentru garduri vii, arbori şi arbuşti ornamentali, tuia occidentalis şi orientalis, pinul negru, salcii, arţari, frasini şi alte plante specifice zonei noastre. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:

Un comentariu la: “PEPINIERA URBIS VA FI REABILITATĂ. PLANTELE VOR FI VÂNDUTE BUZOIENILOR

  1. Buna ziua, de unde pot procura Tuia Smaragd, etc. din Buzau.
    Mulțumesc.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și