BANCA DE GENE DE LA BUZĂU VA PRIMI FINANŢARE. SUNT SPECIALIȘTI DISPUȘI SĂ VINĂ LA BUZĂU

BANCA DE GENE DE LA BUZĂU VA PRIMI FINANŢARE. SUNT SPECIALIȘTI DISPUȘI SĂ VINĂ LA BUZĂU

Banca de Gene de la Buzău va primi finanţare în acest an pentru a funcţiona cu 30 de cadre, aşa cum prevede proiectul de înfiinţare a noii instituţii. Promisiunea a venit de la ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei întâlniri de lucru cu cercetătorul Costel Vânătoru, iniţiată de parlamentarii liberali de Buzău.

banca gene vanatoru

Proiectul Băncii de Gene a fost abandonat de autorităţi, la sfârşitul anului 2019, deşi exista o Hotărâre de Guvern de înfiinţare a unității la Buzău, chiar şi un sediu pentru această unitate. Acum, în urma unei întâlniri iniţiată de parlamentarii liberali de Buzău, cercetătorul Costel Vânătoru a primit din partea ministrului Agriculturii asigurări că lucrurile vor începe să funcționee.

Cercetătorul Costel Vânătoru dă asigurări că numeroși specialiști și-au exprimat disponibilitatea de a veni să lucreze la Banca de Gene de la Buzău.

Prezenţi, miercuri, la o întrunire cu ministrul Adrian Oros, reprezentanţii  asociaţiilor de legumicultori din Vidra, judeţul Ilfov, precum şi cei din judeţul Olt, au ţinut să salute decizia Ministerului Agriculturii de a da undă verde înfiinţării Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale de la Buzău. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și