Banca de gene a rămas fără finanțare. Explicația oferită de cercetătorul Costel Vânătoru

Banca de gene a rămas fără finanțare. Explicația oferită de cercetătorul Costel Vânătoru

După o mulțime de promisiuni, după apariții politice care o dădeau ca și realizată, Banca de Gene se află în impas. Mai exact, a rămas fără finanțare după ce proiectul a fost înlăturat din draftul trimis de Ministerul Agriculturii către Comisia Europeană pentru finanțare prin PNRR.

Proiectul Băncii de Genea, anunțat și asumat de oameni politici de diferite orientări, a pierdut una dintre cele mai mari șanse la finanțare. Anunțul a fost făcut de cercetătorul Costel Vânătoru în cadrul emisiunii C-am Pus Punctul pe I.

Practic, nimeni nu și-a asumat și nimeni nu a ieșit public să spună unde, cum și pe ce criterii a fost scos proiectul Băncii de Gene din draftul trimis la Comisia Europeană.

Reamintim, în 21 mai, în Parcul Crâng, ministrul agriculturii anunța că banca de resurse genetice vegetale pentru legumicultură, floricultură și plante medicinale pornește la drum cu o finanțare de 3 milioane de lei și 12 oameni în schema de personal și că urmează o finanțare europeană pentru care la vremea aceea spunea că a fost elaborat un proiect.

Un material complet al tuturor promisiuniilor și deziluziilor în ceea ce privește proiectul Băncii de Gene de la Buzău veți putea găsi în săptămânalul Viața Buzăului ce va apărea joi la chioșcurile de ziare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și