(VIDEO) Bâlba, ministrul întrerupt și căldura

(VIDEO) Bâlba, ministrul întrerupt și căldura

Dincolo de festivismul semnării primelor contracte de finanțare și execuție pentru autostrada Ploiești – Buzău, evenimentul de ieri de la Consiliul Județean a avut două momente aparte. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost prins pe picior greșit în legătură cu rezultatul licitației, iar conferința de presă a fost încheiată în momentul în care invitații au spus că nu mai pot sta în încăpere din cauza căldurii extreme.

Ieri, la Consiliul Județean, sala Delegației Permanente a devenit neîncăpătoare la semnarea primelor contracte de finanțare și execuție pentru autostrada A7, tronsonul Ploiești –Buzău. Lideri de la PSD și PNL, miniștri, alături de primari ai localităților buzoiene ce vor fi tranzitate de autostradă și jurnaliști au participat la eveniment. Contractul pentru lotul 2 de autostradă a fost câștigat de un asociere de firme româno-bulgară. Ministrul Transporturilor a fost întrebat, pe bună dreptate, ce garanție poate oferi o societate prahoveană care nu are experiență în construcția de autostrăzi, ci doar în lucrări de întreținere a drumurilor. Încercând să justifice optimismul său, Sorin Grindeanu a dat o informație eronată, fiind corectat de responsabilii de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Deși subiectul pentru care a fost organizat evenimentul a fost semnarea contractelor, conferința de presă s-a transformat într-un șir de răspunsuri la alte teme de actualitate de la nivel național, fapt care a stârnit nemulțumirea mai multor invitați din sală, în special primari. După mai bine de 40 de minute de discuții legate de alte subiecte, unul dintre primari a intervenit, întrerupând dialogul purtat de un jurnalist cu ministrul de Interne, Lucian Bode. Așa s-a și încheiat conferința de presă…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și