Publicat la: 06.02.2018. 19:20 / 603 views

AVOCATUL POPORULUI, ANCHETE LA BUZĂU. VIZAŢI: COPII ŞI PERSOANE CU HANDICAP

Avocatul Poporului a efectuat în 2017 două anchete proprii, în judeţul Buzău, atât ca urmare a unor sesizări din oficiu, cât şi pentru soluţionarea unor petiţii adresate de către cetăţeni. Prima dintre investigaţii a pornit de la un minor din Centrul Rezidenţial pentru Copilul cu Deficienţe de Vedere nr.11 Buzău, iar cea de-a doua sesizare cu privire la faptul că persoanele cu handicap erau puse pe drum de către Trans Bus.

avocat decÎn anul 2017, Avocatul Poporului a desfăşurat la Buzău două anchete. Prima a fost demarată după o plângere depusă în luna martie, când un tânăr a reclamat că hrana distribuită copiilor din centru este necorespunzătoare, fiind redusă în mod nejustificat cota de masă zilnică. Ancheta avea să confirme aspectele sesizate. Din verificări a rezultat că la stabilirea meniului s-a avut în vedere asigurarea necesarului caloric per beneficiar, însă nu s-a asigurat hrană la valoarea zilnică minimă alocată per beneficiar, de 16,6 lei, potrivit legii.

Cea de-a doua anchetă declanşată de Avocatul Poporului la Buzău a pornit de la materialele difuzate de Campus TV, în iulie 2017, conform cărora persoanele cu dizabilităţi erau nemulţumite că Trans Bus, societate subordonată Primăriei, elibera abonamente de călătorie la sediul transportatorului, situat la periferia oraşului, locaţie greu accesibilă mai ales pentru cei cu handicap fizic şi în condiţiile în care ei puteau călători cu o legitimaţi specială.

După mediatizarea situaţiei, reprezentanţii Primăriei Municipiului Buzău au organizat o întâlnire cu factorii implicaţi în această problemă şi a fost identificată o soluţie provizorie, până la implementarea noului sistem de taxare e-ticketing.

Astfel, pentru a evita deplasarea acestor persoane la sediul transportatorului, s-a decis ca abonamentele să fie eliberate de la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Buzău, soluţie agreată şi de reprezentanţii asociaţiilor prezente la discuţii.

Instituţia Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor persoanelor fizice în raporturile cu autorităţile administraţiei publice şi societăţile comerciale aflate sub autoritatea acestora, contribuind la soluţionarea conflictelor, pe cale amiabilă, prin mediere şi dialog. Un expert din cadrul instituţiei vine, lunar, la Buzău pentru a acorda audienţe. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!