Publicat la: 03.05.2018. 18:20 / 985 views

AVIOTRATAMENT, DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE. ZECI DE ZBORURI PROGRAMATE

Un avion va survola de mai multe ori oraşul, săptămâna viitoare, pentru a împrăştia soluţie împotriva insectelor. Zborurile vor acoperi toată suprafaţa municipiului, dar şi zonele verzi, precum parcurile Crâng, Marghiloman şi Tineretului. Edilii dau asigurări că substanţele împrăştiate nu sunt dăunatoare nici pentru populaţie, nici pentru animale.

rer avio 4Operaţiunea de dezinsecţie a municipiului este deja în derulare, dar se pune accent mai ales pe zonele mlăştinoase din parcuri. Înainte de tratamentul cu larvicid, apicultorii au fost avertizaţi să-şi mute stupii, pentru cîteva zile. Săptămâna viitoare, sunt programate şi etapele de aviotratament. Zecile de zboruri deasupra urbei vor acoperi, în maximum două zile, toată suprafaţa verde a oraşului. Se speră că în acest fel vor fi distruse larvele şi ouăle insectelor ce provoacă disconfort, precum ţânţarii sau căpuşele.

Substanţele care sunt folosite nu sunt dăunătoare şi au fost avizate, în prealabil, de Ministerul Sănătăţii. Soluţiile ce vor fi împrăştiate din avion sunt sigure şi pentru animale, asigură edilii.

Singura variabilă pentru care cei de la RER nu sunt pregătiţi este vremea. Programul aviotratamentului ar putea fi decalat, cu câteva zile, dacă va ploua săptămâna viitoare.

Concomitent cu aviotratamentul, vor fi executate şi operaţiuni de dezinsecţie la sol, pentru a eficientiza distrugerea larvelor de insecte. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!