Publicat la: 04.01.2021. 19:30 / 1.168 views

AVEM VACCIN, CĂUTĂM MAI MULȚI VOLUNTARI! DOZELE ANTI-COVID TREBUIE FOLOSITE ÎN CINCI ZILE

Dincolo de startul dat astăzi campaniei de vaccinare anti-COVID de la Buzău, autoritățile din sănătate se confruntă cu o problemă când vine vorba de persoanele care vor să se vaccineze în această primă etapă. La toate unitățile medicale de stat din județ, numărul personalului medical dornic să se vaccineze este sub 50%. De exemplu, la Spitalul Județean de Urgență, sunt 341 de cadre pe listă, în condițiile în care unitatea are peste 1.100 de angajați.

damian si ungureanu vaccin 1

Conducerea celei mai mari unități sanitare din județ recunoaște că există o reticență în această primă etapă de vaccinare, dar că lucrurile se vor îmbunătăți după ce vor fi contabilizate eventualele reacții ale administrării primelor doze din această săptămână.

Și la Spitalul din Râmnicu Sărat, unitate suport de Covid încă de la începutul pandemiei, doar 70 din cei peste 500 de angajați au dorit să fie vaccinate în aceste zile.

La nivel de județ, centralizarea făcută de D.S.P. arată că peste 600 de cadre medicale și-au arătat intenția de a se vaccina înainte de startul campaniei. În ultimele zile, autoritățile din sănătate au decis să informeze mai multe categorii de personal medical cu privire la debutul campaniei de la Buzău.

Pentru moment, se constată că, la nivelul județului, cantitatea de vaccin este cu mult peste necesarul dat de numărul cadrelor medicale dornice să se vaccineze. Problema este că, în cinci zile, cele 975 de doze trebuie utilizate, pentru că există condiții stricte de păstrare.

Rămâne de văzut, la sfârșitul săptămânii, dacă la nivelul județului Buzău prima etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID va fi sau nu un succes. (Mihai Bunăziua)

Link video

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!