Publicat la: 03.05.2018. 18:30 / 1.192 views

AUTORITĂŢILE MEDICALE, ÎN ALERTĂ. PESTE 50 DE BUZOIENI, SUSPECŢI DE BOALA LYME

Autorităţile medicale sunt în alertă. În ultima perioadă, peste 100 de buzoieni s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Dintre aceştia, peste 50 sunt suspecţi de boala Lyme, iar în cazul a două pesoane aceasta s-a şi confirmat. Medicii recomandă precauţie maximă şi prezentarea de urgenţă la medic în cazul în care aţi fost muşcaţi de căpuşe.

capusaOdată cu încălzirea vremii, buzoienii au ieşit în număr mare la iarbă verde. Mulţi au ignorat, însă, pericolul căpuşelor şi s-au expus în ţinută sumară. Aşa se face că în ultima perioadă peste 100 de buzoieni s-au prezentat la UPU după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Dintre aceştia, peste 50 sunt suspecţi de boala Lyme, iar în două cazuri boala s-a şi confirmat serologic.

În fiecare an, medicii le-au recomandat buzoienilor să îşi poarte mai mult de grijă atunci când se plimbă prin iarbă ori iau contact cu animalele. Şi de această dată, specialiştii vin cu recomandări pentru că boala Lyme poate fi fatală.

Boala Lyme este o afecţiune infecţioasă care se transmite prin muşcătura căpuşelor. Majoritatea persoanelor care sunt muşcate de căpuşe nu contractează boala Lyme. Riscul de a contracta boala de la o căpuşă infectată creşte pe măsură ce trece mai mult timp de la momentul muşcăturii. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!