Publicat la: 17.07.2017. 18:26 / 990 views

AU VENIT VACCINURILE! MEDICII DE FAMILIE AU PRIMIT DOZELE NECESARE

Criza vaccinurilor pare să se fi încheiat, la Buzău. Părinţii care nu şi-au imunizat copiii pot apela, acum, la medicii de familie, în posesia cărora au ajuns, deja, dozele necesare. În lunile în care stocul a fost epuizat, nu au fost semnalate îmbolnăviri din cauza neadministrării vaccinurilor.

vaccinuriVaccinurile hexavalent şi ROR au ajuns, în cele din urmă şi la Buzău, după ce, săptămâna trecută, ministerul de resort a livrat aproape 9000 de doze cu ser imunizator, pentru toate categoriile de vârstă. Stocul actual este suficient atât pentru acoperirea restanţelor, cât şi pentru vaccinarea copiilor conform planului de imunizare. Singurele neajunsuri semnalate de Direcţia de Sănătate Publică vizează vaccinurile tetravalent şi distavax, destinate copiilor de 6 şi respectiv 14 ani.

Între timp, dozele de vaccin au intrat, deja, în posesia medicilor de familie, astfel că fiecare cabinet de pe raza judeţului poate funcţiona conform calendarului programat. Buna evoluţie a vaccinării depinde, acum, mai mult de disponibilitatea părinţilor de a-şi imuniza copiii.

Pentru a preveni o nouă criză a vaccinurilor, Ministerul Sănătăţii a demarat procedurile de acţiziţie  a vaccinului hexavalent,  pe un plan de patru ani, până în 2022. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!