Au fost reținuți! IGPR trimite Corpul de Control la Buzău

Au fost reținuți! IGPR trimite Corpul de Control la Buzău

Cei trei bărbați, care au blocat în trafic și agresat pe un buzoian, de față cu doi polițiști, au petrecut seara în arestul IPJ Buzău. Incidentul a târnit și reacția conducerii Poliției Române, care a decis să trimită Corpul de Control la Buzău, pentru a verifica modul în care a acționat Poliția în acest caz.

„În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie a.c., în care un buzoian, în vârstă de 41 de ani, ar fi fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic, astăzi, ca urmare a probatoriului administrat, cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore pe bază de ordonanță și introduși în Centrul de Reținere și Arest Buzău, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

                Precizăm faptul că în ziua de 12 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni, au fost sesizați prin apel SNUAU 112, de către un buzoian, în vârstă de 41 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trafic, pe raza localităților Săpoca și Cernătești, ar fi fost agresat de către trei persoane.

                Imediat după sesizare, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru verificarea aspectelor semnalate, stabilind că este vorba despre un conflict încă în desfășurare, cu trei persoane de o parte și apelantul de cealaltă parte.

Din primele verificari a reieșit că, în urma unui conflict spontan, apelantul de 41 de ani ar fi fost agresat fizic de către trei bărbați, totodată i-ar fi fost provocate și distrugeri la autoturismului personal.

                Echipajul care a intervenit la fața locului a despărțit părțile implicate în conflict în vederea consilierii, totodată la fața locului fiind dirijate mai multe echipaje de poliție precum și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale pentru aplanarea și preîntampinarea escaladării conflictului.

Întrucât, la fața locului, părțile implicate continuau să provoace la reacție conflictuală, polițiștii au preluat apelantul și au hotarat să îl escorteze cu mașina la sediul Poliției în vederea continuarii audierilor.

                Polițiștii au identificat persoanele în cauză, stabilind că este vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, din localitățile Săpoca și Cernătești.

                Imediat după aplanarea conflictului, au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea și supravegherea Parchetului de pe lăngă Judecătoria Buzău, urmând ca, în funcție de materialul probator administrat, a se stabili cu exactitate delimitarea încadrării juridice a faptelor, în dinamica săvârșirii lor.” , se arată într-un comunicat transmis duminică seară de Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și