Publicat la: 21.05.2018. 18:24 / 629 views

ATENŢIE, VIITORI ABSOLVENŢI! ŞOMAJUL VA FI LIMITAT. DACĂ EŞTI ADMIS, NU MAI PRIMEŞTI INDEMNIZAŢIE

Schimbare radicală a regulilor de acordare a indemnizaţiei de şomaj pentru viitorii absolvenţi. Tinerii care finalizează cursurile liceului vor beneficia de indemnizaţie, doar dacă la data solicitării dreptului nu sunt admişi într-o formă de învăţământ postliceal sau superior. Modificarea va diminua considerabil numărul de absolvenţi care îngroşau, anual, rândurile şomerilor.

somaj sediuVeste proastă pentru viitorii absolvenţi de liceu care s-au gândit să se bazeze pe indemnizaţia de şomaj până la începerea cursurilor postliceale sau universitare. Regula acordării dreptului a fost schimbată. Astfel, indemnizaţia va fi primită doar de tinerii care la data solicitării dreptului, însemnând ulterior zilei de 24 iulie, nu sunt admişi într-o nouă formă de învăţământ.

Noua măsură îi va afecta mai ales pe absolvenţii care aleg să îşi depună dosare la facultate, fără a susţine concurs, ei fiind admişi pe loc.

În perioada 29 mai – 24 iulie, absolvenţii de liceu, promoţia 2018, se pot prezenta la sediul Agenţiei Locale de Ocupare a Forţei de Muncă pentru înregistrarea ca şomeri fără drept de indemnizaţie, etapă prealabilă şi obligatorie pentru obţinerea indemnizaţiei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!