Atenție la pomi. Utilajele care reabilitează bulevardul Unirii îi pot răni.

Atenție la pomi. Utilajele care reabilitează bulevardul Unirii îi pot răni.

Șantierul de pe primul tronson al bulevardului Unirii care a intrat în reabilitare își continuă activitatea, indiferent de capriciile vremii. Lucrătorii de la Urbis le-au venit în ajutor, ridicând coroanele copacilor pentru ca utilajele grele să poată lucra fără a le jupui su rupe crengile.

Societatea Urbis Serv dă o mână de ajutor la reabilitarea bulevardului Unirii.

Pentru a face loc excavatoarelor și altor utilaje care lucrează la decopertarea trotuarelor și la săpături, lucrătorii de la Spații verzi ridică coronamentul copacilor de pe ambele laturi ale bulevardului.

Utilajele care lucrează printre pomi nu pot evita uneori să atingă pomii cu cupele și să-i rănească.

Din acest motiv, lucrătorii îi toaletează mai mult și taie crengile de jos, înălțând astfel coroana, pentru a evita contactul lor cu utilajele grele.

Și rădăcinile copacilor mai au de suferit, atunci când este îndepărtat pământul din jurul trunchiurilor, pentru a se pregăti trotuarele pentru pavare.

Constructorul va trebui să lase un spațiu suficient între trunchi și pavaj, pentru ca apa să poată ajunge la rădăcini, altfel, o parte din pomi s-ar putea usca.

Deja unii dintre pomi sunt bolnavi sau uscați și au fost marcați de cei de la Silvic pentru a fi tăiați și înlocuiți cu alții sănătoși.

Până la sfârșitul anului, porțiunea de bulevard dintre Calea Eroilor și strada Patriei ar trebui să fie asfaltată și trotuarele să fie gata, cu excepția unei porțiuni din trotuar, unde Compania de Apă va înlocui țevile.

Restul de bulevard, până la podul Mărăcineni, va intra în lucru de primăvara viitoare.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și