Publicat la: 10.01.2019. 19:05 / 600 views

ATENŢIE LA DRUM! AVERTISMENT DE LA POLIŢIA RUTIERĂ, PENTRU ŞOFERII BUZOIENI

Cauciucuri de iarnă, un sistem de dezaburire funcţional, frâne bune şi, mai ales, verificarea stării drumurilor, înainte de a pleca într-o călătorie mai lungă. Sunt doar câteva sfaturi oferite de Poliţia Rutieră, pentru şoferi, în condiţiile în care se circulă în condiţii de iarnă.

drum zapada 2018În contextul traficului în condiţii de iarnă, Poliţia Rutieră vine cu cîteva sfaturi, pentru toţi posesorii auto. Pe lângă „gumele” de iarnă,  orice şofer ar trebui să se asigure că instalaţiile de încălzire şi de dezaburire funcţionează corect. De asemenea, este recomandată o inspecţie a sistemului de frânare sau a concentraţiei de antigel. Chiar şi starea lamelelor de la ştergătoarele de parbriz ar trebui verificată, în condiţii de ninsoare.

Cât depre conduita  la volan pe timpul deplasărilor iernatice, poliţia rutieră le adresează conducătorilor auto câteva recomandări: păstrarea distanţei regulamentare şi adaptarea vitezei la condiţiile de drum, precauţie în abordarea virajelor şi folosirea în mod corespunzător a sistemului de iluminare sunt imperativ necesare pentru un trafic rutier lipsit de incidente. De asemenea poliţiştii le recomandă şoferilor să-şi cureţe maşinile de gheaţă şi zăpadă în momentul în care pleacă la drum.

Şoferilor care sunt nevoiţi să se aventureze la un drum mai lung li se recomandă să se informeze cu privire la starea drumurilor, pe traseul pe care trebuie să-l parcurgă. De asemenea, conducătorilor auto începători le este recomandat să evite pe cât posibil deplasările la volanul maşinii în condiţii de drum alunecos, noaptea sau pe distanţe mari. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!