Publicat la: 03.11.2017. 19:25 / 802 views

ATENŢIE LA DIABET, BOALA TĂCUTĂ! SUTE DE BUZOIENI, LA CARAVANA GLICEMIEI

Diabetul continuă să fie boala cu cea mai mare răspândire printre buzoieni. Ca în fiecare an, în luna în care este marcată Ziua Mondială a Diabetului, medicii specialişti le oferă buzoienilor posibilitatea să îşi testeze gratuit glicemia. Un minilaborator a poposit, astăzi, pe platoul din Piaţa Dacia, unde sute de persoane au stat la coadă pentru fi consultate. 

glicemie 1Caravana de testare a glicemiei a poposit pe platoul din Piaţa Dacia timp de 5 ore. Sute de buzoieni au aşteptat la coadă pentru a beneficia de serviciile gratuite oferite de personalul medical aflat în minilaboratorul mobil.

În minilaboratorul adus în faţa Primăriei, cetăţenii au fost întâmpinaţi de medicul Dana Marinescu, şeful Secţiei de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice şi medicul Ecaterina Zoican, tot de la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Cei testaţi au fost îndrumaţi în funcţie de rezultate.

Din păcate, însă, tot mai mulţi cetăţeni din judeţ sunt diagnosticaţi cu această maladie tăcută, dar extrem de periculoasă.

Nu ignoraţi sfaturile medicilor! Specialiştii atrag atenţia că glicemia ar trebui verificată periodic de la o anumită vârstă, în special dacă există factori de risc cardio-vascular. Testările sunt esenţiale pentru evitarea unor complicaţii.

Şi mâine buzoienii au posibilitatea să îşi testeze gratuit glicemia, între orele 9.00 – 12.00, la Aurora Mall, unde vor primi sfaturi de la medicul diabetolog Apriliana Stănescu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!