Publicat la: 26.04.2018. 18:23 / 1.058 views

ATENŢIE LA CĂPUŞE! PURTAŢI ÎMBRĂCĂMINTE ADECVATĂ, LA IARBĂ VERDE

Mai multe persoane au ajuns, odată cu încălzirea vremii, la spital, cu muşcături de căpuşe. Cum se anunţă o minivacanţă caldă, medicii recomandă o ţinută care să protejeze mâinile şi picioarele, preferabil de culoare deschisă. De asemenea, este recomandată folosirea unui spray repelent pentru insecte.

crang iarbaOdată cu temperaturile ridicate, la secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean se prezintă din ce în ce mai mulţi buzoieni care acuză muşcături de căpuşe. Alarmant pentru personalul medical este faptul că pacienţii sunt de toate vârstele.

Medicii spun că nu e de glumit cu astfel de incidente, deoarece muşcătura căpuşei poate atrage după sine afecţiuni dintre cele mai grave, precum paralizia sau orbirea. Doctorii îi avertizează mai ales pe amatorii de iarbă verde şi grătare, înainte de minivacanţă,  să poarte îmbrăcăminte adecvată şi să folosească spray-uri repelente. La fel de important, cei care constată că au fost muşcaţi de periculoasele insecte să se prezinte, de urgenţă, la spital. În niciun caz nu este recomandată  desprinderea căpuşei fără ajutor medical.

Bacteria transmisă omului prin muşcătura de căpuşă poate produce boala Lyme, cunoscută sub numele de „boala cu o mie de feţe”, din cauza varietăţii de simptome pe care le poate dezvolta. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!