Publicat la: 03.05.2017. 17:24 / 1.772 views

ATENŢIE LA CĂPUŞE! 13 BUZOIENI MUŞCAŢI, ÎN WEEKEND

Zilele călduroase din ultima vreme, urmate de o perioadă în care a plouat, au favorizat apariţia căpuşelor. În numai trei zile, 13 buzoieni, în majoritate copii, s-au prezentat la Spitalul Judeţean, pentru a fi trataţi contra muşcăturilor de căpuşă.

iarba parcImediat după minivacanţa de 1 Mai, buzoienii au început să se prezinte la Spitalul Judeţean pentru  a fi trataţi contra muşcăturilor de căpuşă. Cei mai mulţi dintre cei care au apelat la ajutorul medicilor au declarat că, cel mai probabil, au fost înţepaţi de insecte în timp ce se aflau la iarbă verde sau în parc. Dintre cele 13 persoane  care s-au prezentat la urgenţe, 9 erau copii. Insectele au fost scoase de către medici care nu au constatat la niciunul dintre pacienţi simptomele bolii Lyme.

Specialiştii subliniază că nu toate căpuşele sunt infectate cu microorganisme care pot transmite boli grave. Este bine, totuşi, să ne prezentăm la medic, atunci când suntem muşcaţi, pentru extragerea corectă a parazitului. Cea mai gravă boală transmisă de capuse este Lyme, sau borelioza, supranumită şi “boala cu 1000 de feţe” din cauza faptului că afectează întregul organism, iar simptomele sunt similare altor boli.

Specialiştii atrag atenţia că umiditatea excesivă,  mediu propice căpuşelor, scade eficienţa oricărui tip de dezinsecţie. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!