Atemporal -„Nuit magique”. Culoarea „en vogue” în 2024 este rozul -piersică

Atemporal -„Nuit magique”. Culoarea „en vogue” în 2024 este rozul -piersică

Moda nopților magice atemporale a poposit la Buzău. Expoziția „Atemporal” cu lucrări semnate de artista vizuală Francoise Mariana Apostol poate fi văzută la Galeriile de Artă „Ion Andreescu”. Expoziția cu vânzare va fi deschisă până pe 25 mai.

Galeriile de Artă „Ion Andreescu” sunt gazda unei expoziții de modă cu rochii de ocazie, elegante, inspirate în mare parte din moda anilor 1920.

Autoarea lor, artista vizuală Francoise Mariana Apostol, având dublă cetățenie româo-franceză, le invită pe buzoience să vadă expoziția și să se inspire de acolo pentru evenimentele unde trebuie să fie strălucitoare și să atragă privirile.

Custodele expoziției, profesorul doctor Valeriu Șușnea, președintele filialei buzoiene a Uniunii Artiștilor Plastici din România, recunoaște că evenimentele de acest gen sunt mai rare și că a durat ceva timp până a reușit să o convingă pe artistă să expună acum la Buzău.

Creația vestimentară a fost o constantă în preocupările artistei de-a lungul timpului.

Fiecare exponat în parte este realizat în întregime de artistă și toate rochiile prezentate sunt realizate manual,

La vernisaj au fost invitați artiști din diverse domenii, prieteni, colegi dar și mulți elevi de la Arte, în special liceence, direct interesate de modelele expuse.

Artista și-a prezentat creațiile ca pe niște rochii pentru serile magice, potrivite oricărei vârste, cu condiția ca și măsurile să fie potrivite.

Toate rochiile din colecție pot fi cumpărate de către doamnele care le consideră perfecte pentru un anume eveniment sau care, pur și simplu, și le doresc.

„Moda nu este ceva care există doar în rochii, Moda este în cer, pe stradă, Moda este legată de idei, de viață, de tot ce ne înconjoară” este citatul din Coco Chanel care o inspiră pe Francoise Mariana Apostol în creațiile sale vestimentare.

Artista, care invită toate femeile din Buzău să vină să-i vadă colecția, le și informează care sunt tendințele anului în curs.

Expoziția va putea fi vizitată gratuit la Sala Parter din Galeriile de Artă „Ion Andreescu” până pe 25 mai.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și