Publicat la: 09.12.2019. 19:09 / 807 views

ASOCIEREA URBIS ŞI TRANS BUS, FĂRĂ AVIZ DE LEGALITATE. PREFECTURA A DICTAT DECIZIA

Consiliul Local al Municipiului Buzău a adoptat un proiect de hotărâre ce viza constituirea unei societăţi cu răspundere limitată având ca asociaţi Urbis Serv SRL şi Trans Bus SA, ambele societăţi având capital integral al municipiului Buzău. Prefectura a dat aviz negativ, însă, pe hotărârea de consiliu local.

  toma si florescu prefecta sincron

Propunerea municipalităţii de constituire a unei societăţi cu răspundere limitată având ca asociaţi Urbis Serv SRL şi Trans Bus SA a fost motivată prin faptul că URBIS a achiziţionat, în anul 2018, o staţie de asfalt complexă, în valoare de peste 5,3 milioane lei.

Prevederile legislative recente nu mai permiteau acestei societăţi să furnizeze asfalt către terţi decât în limita valorii de 20 la sută din cifra de afaceri. Astfel, societatea nu putea onora cererile de furnizare mixturi asfaltice, deşi staţia este exploatată doar la 10 la sută din capacitate.

Chiar dacă proiectul a primit votul consilierilor, nu a primit avizul de legalitate din partea Prefecturii. În acest context, primarul Constantin Toma a declarat că va contesta decizia Prefecturii.

În şedinţa Consiliului Local Municipal, proiectul de hotărâre a trecut cu votul a 15 consilieri, în ciuda reacţiei consilierului PSD Constantin Florescu care a acuzat „subţirimea din punct de vedere juridic” a proiectului de hotărâre, precum şi ,,lipsa de respect faţă de banul public. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!