Asfalt încă din acest an, pe lotul Pietroasele – Buzău al A7. Este promisiunea constructorilor turci

Asfalt încă din acest an, pe lotul Pietroasele – Buzău al A7. Este promisiunea constructorilor turci

Asocierea de firme turcești Nurol – Makyol se pregătește să intre pe lotul 3 Pietroasele – Buzău din Autostrada Moldovei. Nurettin Akdeniz, managerul Nurol România, a declarat, zilele trecute, că până la finele anului, și-a propus să înceapă chiar primele lucrări de asfaltare pe acest lot al A7.

„Am început mobilizarea pentru organizarea de șantier. Săptămâna viitoare (nota red.  – săptămâna aceasta), vom aduce majoritatea mașinilor și echipamentelor. Am început deja pregătirile pentru contractele cu subcontractorii locali, pentru primele activități dinainte de finalizarea organizării de șantier. Suntem foarte determinați să beneficiem din plin de sezonul construcțiilor din acest an. Până la finalul anului chiar plănuim să începem lucrările de asfaltare, pentru a ne încadra în termenul limită de anul viitor”, a declarat Nurettin Akdeniz, managerul Nurol România.

La finele săptămânii trecute, la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a fost semnat procesul verbal de predare – primire amplasament pentru lotul 3 Pietroasele – Buzău al A7.

Pe Lotul 3 Pietroasele – Buzău, cu o lungime de 13,9 km, lucrările urmează să înceapă pe data de 1 martie 2024. Asocierea de constructori turci are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei, fără TVA, pentru finalizarea lucrărilor.

Sorin Grindeanu nu a uitat, nici cu această ocazie, „să pună tunurile” pe funcționarii de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor, din cauza cărora startul lucrărilorpe acest lot a fost întârziat aproape doi ani.

Lotul 3, Pietroasele – Buzău, rămăsese singurul dintre cele 13 loturi ale A7 care nu avea contract. Pe toate celelalte tronsoane se lucrează intens, fiind zone unde s-a turnat inclusiv primul strat de asfalt.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și