ARTIFICIUL INTITULAT “PIAȚĂ VOLANTĂ”. TALCIOCUL S-A REDESCHIS SUB ALTĂ DENUMIRE

ARTIFICIUL INTITULAT “PIAȚĂ VOLANTĂ”. TALCIOCUL S-A REDESCHIS SUB ALTĂ DENUMIRE

Oficial, talciocul de la Drăgaica a fost redeschis, în weekend. Organizatorii au uzitat de un artificiu, schimând denumirea dar și statutul evenimentului în “Piață Volantă”, formă de organizare permisă în pandemie.  Activitatea a fost reluată după câteva luni bune, timp în care talciocul fusese închis odată cu impunerea noilor restricții menite să combată răspândirea coronavirusului.

talcioc 1Aglomeratie, ieri, la târgul duminical Drăgaica. Talciocul buzoian și-a schimbat denumirea, pentru a funcționa și în pandemie, după ce a fost închis în luna noiembrie. Organizatorii au găsit soluția schimbării numelui în “Piață Volantă”, statut care le dă dreptul de a  desfășura activitatea în aer liber.

Redeschiderea talciocului, spun reprezentanții Piețe Târguri și Oboare, s-a făcut la cererea masivă a publicului iar noile măsuri de funcționare vor fi mai drastice. Reprezentanți ai poliției au patrulat pe toată desfășurarea ediției de duminică, pentru a se asigura că sunt respectate normele anti-covid.

Au fost avertizați să poarte masca de protecție inclusiv fumătorii, cei tentați în a coborî masca de protecție, pentru a-și satisface viciul.

Evenimentul de duminică a fost tulburat, totuși, de un incident. Accesul în piață a fost suspendat la un moment dat, din cauză că în spațiul amenajat pentru talcioc erau prea mulți clienți. Cei rămași la porți s-au îmbulzit admonestându-i minute în șir pe organizatori. (Andrei Solomon)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și