Arteziene cu program. Primarul Toma a inaugurat cele cinci arteziene noi

Arteziene cu program.  Primarul Toma a inaugurat cele cinci arteziene noi

Artezienele noi din Crâng și din Tineretului au fost inaugurate, oarecum prin surprindere. Ele vor funcționa după un program bine stabilit, cu muzică și lumini, doar cu muzică și, peste zi, doar cu jeturi de apă. Artezienele din parcuri și cele din oraș vor atrage în jurul lor buzoieni care caută un pic de răcoare în zilele caniculare din această vară fierbinte.

Într-o perioadă extrem de fierbinte, în care codurile de caniculă vizează și Buzăul, primarul Toma a inaugurat fântânile arteziene din Parcul Tineretului și din Crâng. Menite să atragă cât mai multă lume în jurul lor, dar să și răcorească atmosfera, artezienele din Tineretului ridică jeturi de apă la 35 de metri înălțime.

A fost finalizat și programul de funcționare a artezienelor, care vor avea diferite intervale orare cu muzică și lumini și altele doar cu muzică sau doar cu jeturi de apă. Dacă în parcuri atmosfera este mai suportabilă datorită vegetației bogate, a luciurilor de apă și a artezienelor, în oraș este mult mai încinsă.

În centrul vechi, cele două jeturi de apă anemice nu reușesc să răcorească aerul fierbinte, la fel ca și fântâna de pe platou, care parcă funcționează în sistem de avarie. O altă arteziană din centru unde buzoienii se puteau răcori câteva clipe, cea de la intersecția bulevardelor Unirii și Bălcescu, nu funcționează deloc.

Vor urma și alte zile fierbinți care vor pricinui stări de inconfort multora dintre noi, iar unii chiar vor avea de suferit.

Punctele de prim-ajutor deschise de Municipalitate, ca și farmaciile din oraș, sunt locurile în care cei suferinzi din cauza caniculei se pot răcori, își pot măsura tensiunea și pot primi îngrijiri medicale de la profesioniști.

Ca și în alți ani, Compania de Apă a instalat în cel mai fierbinte punct din oraș, Piața de marmură de la Palatul Comunal, o perdea de vapori de apă pentru răcorirea trecătorilor.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și