Aproape 800 de decese, de la începutul pandemiei

Aproape 800 de decese, de la începutul pandemiei

Județul nostru se apropie de pragul de 800 de decese înregistrate în rândul pacienților infectați cu COVID, de la începutul pandemiei. În schimb, numărul noilor îmbolnăviri este tot în scădere. Și la vaccinări, însă, ritmul este în continuare lent.

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate patru decese în rândul pacienților infectați cu COVID. Numărul deceselor se apropie de 800, în județul nostru, de la începutul pandemiei.

De asemenea, autoritățile din sănătate au înregistrat 42 de noi îmbolnăviri și o reinfectare cu coronavirus. Pacienții confirmați cu COVID au vârste cuprinse între 7 și 88 de ani. Bilanțul de azi confirmă scăderea intensității valului 4.

Este și motivul pentru care, între timp, rata de infectare la nivelul județului a intrat în scenariul galben. Mai precis, incidența îmbolnăvirilor de COVID a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori, cu aproape 1200 de noi cazuri în ultimele două săptămâni.

Pe de altă parte, însă, și rata de vaccinare continuă să fie scăzută în județul Buzău. Media zilnică a prezentărilor nu depășește 500 de persoane care merg pentru prima doză de ser anti-COVID.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și