Publicat la: 04.12.2019. 19:16 / 364 views

APROAPE 200 DE ORDINE DE PROTECŢIE, ÎN 10 LUNI. CELE MAI MULTE, LA SOLICITAREA VICTIMELOR

Aproape 200 de ordine de protecţie provizorii au fost emise de poliţişti buzoieni în primele zece luni ale acestui an, iar dintre acestea 120 au fost transformate în ordine de protecţie. De la începutul anului, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite un ordin de protecţie provizoriu, astfel încât victima să nu mai fie nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

mama copil 1În primele zece luni ale anului 2019, la nivelul judeţului Buzău, poliţiştii au emis aproape 200 de ordine de protecţie provizorii, dintre care 120 au fost transformate în ordine de protecţie. Cea mai parte a ordinelor de protecţie provizorii a fost emisă la solicitarea victimelor. Aproape jumătate dintre ordinele de protecţie provizorii au fost emise pentru fapte comise în mediul urban.

Din punctul de vedere al locului comiterii faptelor, cele mai multe infracţiuni s-au comis la domiciliul subiecţilor. De la începutul acestui an, poliţiştii care intervin la cazuri de violenţă domestică pot emite, după analizarea situaţiei pe baza unui formular de evaluare a riscului, un ordin de protecţie provizoriu, valabil 5 zile, astfel încât victima nu va mai fi nevoită să aştepte unul încuviinţat de judecător.

Poliţiştii emit ordine de protecţie provizorii, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, când constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!