APA METEORICĂ, DIN NOU PE FACTURI. HOTĂRÂREA CLM A FOST ANULATĂ

APA METEORICĂ, DIN NOU PE FACTURI. HOTĂRÂREA CLM A FOST ANULATĂ

Preşedintele României a promulgat zilele trecute modificarea unei legi care obligă populaţia la achitarea unei taxe pentru apa meteorică. Decretul anulează astfel o hotărâre a CLM-ului buzoian care-i scutea pe locuitorii municipiului de această plată. În acelaşi timp, legea acordă unităţilor administrativ teritoriale posibilitatea ca acestea să subvenţioneze cheltuielile de apă-canal pentru familiile cu venituri mici.

Sistemul-pluvial-al-acoperisuluiDecretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii serviciului de alimentare cu apă şi canalizare anulează o hotărâre a Consiliului Local Municipal din Buzău.

Consilierii municipali au aprobat scutirea populaţiei municipiului de la plata apei meteorice.

Potrivit modificărilor aduse legii, costurile generate de colectarea, transportul, epurarea şi evacuarea apei pluviale vor fi suportate de utilizatorii serviciului, adică şi de populaţie.

Acolo unde terenul o va permite, vor fi amenajate acumulări care vor aduna apele rezultate din ploaie printr-un sistem paralele de colectare. Rezerva de apă ar putea fi folosită în perioadele fără ploaie, reducând astfel consumul de apă din reţeaua publică.

Până când un astfel de proiect cu un sistem dual de colectare a apei meteorice va fi realizat, buzoienii vor trebui să plătească din nou apa de ploaie scursă la canal.

Legea serviciului de alimentare cu apă şi canalizare va permite totuşi administraţiilor locale să poată subvenţiona aceste cheltuieli pentru familiile cu venituri mici.

Sau, în cazul în care scutesc populaţia de la plata colectării, transportului, epurării şi evacuării apelor pluviale, primăriile vor suporta aceste cheltuieli din bugetul local. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și